Egy ausztrál humorista extra lábtérrel járó ülőhelyet szeretett volna magának foglalni a Qantas légitársaság egyik járatán, de leesett az álla, amikor meglátta, mennyit kéne érte fizetnie.

Dave O'Neil Melbourne-ből Perthbe szeretett volna repülni, de a szokásosnál kicsit nagyobb kényelemben. Ezért olyan ülőhelyet választott a Qantas járatán, amely extra lábteret biztosított. Amikor azonban meglátta, mennyit kéne érte fizetnie, leesett az álla: a légitársaság közel egymilliárd ausztrál dollárt, azaz 231 milliárd forintnak megfelelő összeget kért tőle ezért a szolgáltatásért.

A stand-up humorista feltette a szokatlan díjazásról a képernyőfotót a közösségi oldalára azzal a megjegyzéssel, hogy örömmel fizetett volna a nagyobb lábtérért, de „kicsit drágának" tűnik. A posztra rengeteg vicces reakció érkezett. Volt, aki szerint a társaság mindig elenged pár dollárt az árból, hogy ne érezd úgy, hogy egy teljes milliárdot kell elköltened. Más azt írta, szívesen kölcsönad, de csak pár milliót.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/John Edmond

A Qantas is reagált a beírásra, azt írva, hogy valóban szokatlannak tűnik az ár. A légitársaság a News.com.au hírportálnak azt mondta, még vizsgálják az esetet, de eddig még nem sikerült reprodukálni a helytelen összeget. Tudjuk, hogy a vásárlóink nagyra értékelik az extra lábeteret, de a feltüntetett ár mindenképp egy kissé túlzó volt" – írták a lapnak. Megerősítették, hogy a szóban forgó utas végül 70 dollárt (16 400 forint) fizetett az ülőhelyért.