Összesen 47 utasnál mutatták ki a COVID-19 fertőzést azok közül, akik egy indiai repülőjárattal érkeztek Hongkongba. A beszálláskor még mindegyikük tesztje negatív volt.

A Vistara légitársaság gépe április 4-én érkezett Delhiből Hongkongba. Mielőtt a repülő felszállt, az összes utas negatív COVID-teszttel rendelkezett a hongkongi szabályozásnak megfelelően, amely a beutazáshoz 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszt meglétét írja elő – írja az AirLive.net.

Képünk illusztrációForrás: Wikipedia/Venkat Mangudi

Érkezés után az utasoknak saját költségen 21 napra karanténba kellett vonulniuk a hongkongi előírásoknak megfelelően a kormányzat által kijelölt helyen. Az utasok közül azonban hatnál már a repülőtéren kimutatták a koronavírus-fertőzést. További 25 utas tesztje egy héttel később lett pozitív, míg a karantén 12. napjára már összesen 47 embernél mutatták ki a vírust. Hongkong ezután április 20-tól 14 napra betiltotta az összes légi járatot Indiából.

A Vistara közleményében azt írta, hogy a légitársaság minden előírást szigorúan betart, amit az indiai hatóságok vagy a célországok szabnak meg, beleértve a hongkongi járatot is.