Meghalt egy idős nő, miután felborult a tutajuk a Colorado-folyón a Grand Canyon Nemzeti Parkban.

Egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek miután felborult a tutajuk a Colorado-folyón a Grand Canyon Nemzeti Parkban, a Kwagunt Rapid közelében - írja az ABC News.

A cikk szerint a csoport egy vezetett túrán vett részt. 

Mivel hétfőn egy hidegfront érte le a park peremét, ezért a hatóságok az erős szél a havazás miatt nem tudtak azonnal helikoptert küldeni a helyszínre. Két mentőcsónakot indítottak útnak, ezek kedden értek el a bajbajutott csapathoz.

Egy vezetett túrán vettek részt, amikor felborult a tutajuk a ColoradónForrás: sumikophoto / Shutterstock

A balesetben egy hatvan éves nő halt meg. A hatóságok a személyazonosságát a család kérésre nem közölték, és az sem derült ki, hogy melyik túraszevező cég volt érintett. A balesetben további két ember sérült meg. A hatóságok beszámolója szerint az érintett két tutaj fedélzetén a személyezeten kívül 36 utas volt. Az sem világos, hogy az utasok viseltek-e mentőmellényt.

A cikkben emlékeztenek, hogy ez a már a harmadik haláleset volt idén a park területén, bár a másik két áldozat vélhetően öngyilkos lett. 

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!