Kína délnyugati Szecsuán tartományában már javában építik a világ talán leghíresebb hajójának élethű másolatát.

Az RMS Titanic korának legnagyobb utasszállító óceánjárója volt, ám első útján elsüllyedt, miután jéghegynek ütközött 1912. április 14-én, 20 perccel éjfél előtt. A fedélzeten tartózkodó 2224 utasból és személyzetből több mint 1500-an vesztették életüket. A tragédiának többek között James Cameron rendező filmje állított emléket 1997-ben, amely 11 Oscar-díjat nyert el.

A kínai másolatot a Seven Star Energy Investment Group építi fel mintegy 1 milliárd jüanért (41 milliárd forint). Az eredetitől eltérően nem szállít majd utasokat a tengeren, hanem egy szecsuáni víztározóban fog horgonyozni, és egy ott épülő turistaközpont legfőbb látványossága lesz.

Az építők igyekeznek minél közelebb hozni a látogatók számára a szerencsétlen sorsú hajót. Nem minden kabint építenek meg, de a külseje teljesen élethű lesz, ahogy azok a helyiségek is, amelyeken a túrákat keresztülvezetik majd. Ha elkészül a szecsuáni látványosság, a turisták akár ott is alhatnak majd.

Az alábbi képre kattintva megnézheti a Titanic félig kész másolatát.

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/Noel Celis

A turistaközpontban nemcsak a hajó lesz az egyetlen látványosság. Kialakítanak például egy mesterséges strandot, egy 6D-s mozit, valamint európai kastélyok és egy velencei templom másolatát is felépítik.