Javítási munkálatok miatt leeresztették egy olaszországi tározó vizét, így 71 év után ismét láthatóvá váltak az ott elárasztott falu romjai.

A Lago di Resia, németül Reschensee egy mesterséges tó az olaszországi Dél-Tirol nyugati részén, az osztrák határtól mindössze két kilométerre, a svájcitól pedig háromra. 120 millió köbméterével ez a legnagyobb a tartományban, 6,6 négyzetkilométeres felületével pedig az Alpokban a legnagyobbnak számít az 1000 méter feletti tavak közül.

A tó úgy jött létre, hogy a helyi tiltakozás ellenére a 1950-ben egy duzzasztógátat építettek, így víz alá került az ott lévő Curon (németül Graun) nevű falu összesen 163 otthonával. A településből egyedül a templom tornya maradt meg épségben történelmi emlékként. A tó környéke manapság kedvelt hely a biciklisek és a túrázók körében.

Az alábbi képre kattintva galériát nézhet a különleges kirándulóhelyről!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/Miguel Medina

A napokban leeresztették a tározó vizét, hogy javítási munkákat végezzenek - írja a BBC. Így ismét láthatóvá váltak a település romjai. A házakból már semmi nem maradt, de ahogy az alábbi képek is mutatják, néhány pince és lépcső előbukkant a víz alól.