Őrizetbe vettek egy kaliforniai nőt, miután úgy megütött egy stewardesst a Southwest Airlines járatán, hogy annak kitört két foga és vérzett az arca.

A súlyos incidens a légitársaság Sacramentóból San Diegóba tartó járatán történt. Miután a repülő földet ért, egy utas figyelmen kívül hagyta a szokásos repülésbiztonsági előírásokat, verbálisan és fizikailag is erőszakossá vált – mondta a Southwest szóvivője, hozzátéve, hogy a rendőrség őrizetbe vette őt.

A Fox23 beszámolója több utast is idéz, akik egymástól eltérően mesélték el a történteket. Egyikük szerint az volt a stewardess problémája, hogy az utas rosszul viselte a maszkját, mert az az orra alá lógott. Szerinte ebből indult ki a veszekedés, amelynek során az utas háromszor is figyelmeztette a stewardesst, hogy vegye le a kezét róla.

Egy másik utas szerint a konfliktus – a légitársaság szóvivőjével összhangban – nem a maszkviselés miatt robbant ki. Ahogy a kapuhoz gurultunk, egy nő a hátsó sorban kikapcsolta az övét, és felállt" – idézi a lap Susan Marie Stidham Facebook-bejegyzését. A stewardess figyelmeztette őt, hogy amíg a repülő gurul, maradjon becsatolva. Ezután a stewardess hátrarohant azt kiabálva, hogy „Nem, nem, nem! Állj!"

A 28 éves Vyvianna Quinonez úgy megütötte a stewardesst, hogy annak két foga kitört, arca pedig véres lett. A nőt kórházba vitték orvosi ellátásra San Diegóban.

Az elkövetőt rendőrök kísérték le a gépről.

Egyelőre nem tudni, hogy Quinonez ellen szövetségi vádemelés történik-e a stewardess megtámadása miatt. Ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele akár 20 év börtön is lehet.