Kényszerleszállást hajtott végre egy repülő Seattle-ben egy utas miatt, aki nekirontott a személyzetnek, mert elromlott a telefontöltője.

Az American Airlines gépe Tokióból Dallasba tartott, de néhány órával a felszállás után egy utas hatalmas botrányt rendezett. A nő azért lett dühös, mert az ülésénél lévő telefontöltő elromlott. Az utas megkérte a személyzetet, hogy segítsen neki, ám amikor nem sikerült megoldani a problémát, agresszívvá vált.

A Paddle Your Own Kanoo blog szerint a nő kiabálni kezdett a személyzettel, és a pilótafülkéhez futott a folyosón. Az egyik stewardess meg akarta állítani, de ellökte őt, és a lábára lépett. Ezután dörömbölni kezdett a pilótafülke ajtaján, követelve, hogy javítsák meg a töltőjét. 

A pilóta vészhelyzetet rendelt el a repülőn biztonsági fenyegetés miatt, az utast pedig lefogták. A gép megszakította útját, és kényszerelszállást hajtott végre Seattle-ben.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Colin Brown Photography

A leszállás után a nő azt mondta a reptéri szövetségi nyomozóknak, hogy az utaskísérők gorombák és elutasítóak voltak vele. Elismerte, hogy „kopogott" a pilótafülke ajtaján, valamint azt is, hogy meglökte és könyökével megütötte az egyik stewardesst. 

A blog szerint az utas nem tűnt ittasnak, és azt mondta, nem vett be semmilyen gyógyszert sem.  A nő japán állampolgár volt, és anyjával a mexikói Cancúnba utazott dallasi csatlakozással egy tíznapos vakációra.

Az American Airlines a Fox News kérdésére nem adott részletes információt az incidens körülményeiről. Azt azonban megerősítette, hogy a szóban forgó járatuk kitérőt tett egy engedetlen utas miatt, akit leszállítottak a repülőről.