Mintegy 400 millió forint uniós forrásból fejlesztettek és bővítettek a Salföldi Majorban, a Hegyestű geológiai bemutatóhelyen, a Tapolcai Tavasbarlang Látogatóközpontban és Balatonfüreden a Lóczy-barlangnál.

Megújult a Salföldi Major fogadóépülete – közölte az átaünnepségen Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója. A nemzeti park élővilágát bemutató egyedi pihenőpadokat, interaktív hangos táblákat telepítettek. Új játékelemekkel bővítették a játszóteret, megújult az állatsimogató és az állatkennelek. Az uniós fejlesztéseken kívül önerős beruházások is megvalósultak a Salföldi Major területén: bővült a játszótér, gyógynövény- és fűszerkertet létesítettek, pergolát helyeztek el.

A Salföldi MajorForrás: Balaton-felvidéki Nemzeti Park

A Rejtett kincsek a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban című projekt részeként új látogatóközpont épült Balatonfüreden a Lóczy-barlangnál beltéri és szabadtéri interaktív kiállítással, bemutató tanösvénnyel. Akadálymentesítették a Hegyestű geológiai bemutatóhely fogadóépületét, megújultak a tereplépcsők és korlátok, új játszótér épült, kültéri pihenőágyakat, padokat és asztalokat helyeztek el. A beruházás részeként a Tapolcai Tavasbarlang Látogatóközpontban többnyelvűvé fejlesztették az audioguide-rendszert és napvitorlával árnyasították a játszóteret.