A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton közel hét hónapos üzemszünet után csütörtökön indul újra a forgalom. A nyári időszakban a vonatok minden nap közlekednek. A kisvasút állomásain megszépült környezetben várják a kirándulókat.

A járványügyi korlátozások miatti közel hét hónapos kényszerű üzemszünet után június 3-tól ismét járnak a vonatok a Széchenyihegy és Hűvösvölgy közötti közel 12 kilométeres kisvasúton – írja közleményében a MÁV. Nyáron a vonatok munkanapokon óránként, hétvégén 40-50 percenként indulnak a végállomásokról. Előre meghirdetett napokon forgalomba áll hazánk legöregebb C50-es kismozdonya is, mely nosztalgiavonatokkal közlekedik majd.

A C50-es mozdonyForrás: MÁV

Virágvölgy állomáson egykori úttörő- és gyermekvasutasok lelkes munkájának köszönhetően az állomásépület váróterme ismét megnyílt a parkerdő felől, így az utasok a 200 méterre lévő normafai Anna-réten található nagyjátszótérről érkezve az eredeti bejáraton át tudják megközelíteni a pénztárt és a peront.

A vonaton és az állomások zárt helyiségeiben - a 6 éven aluliak kivételével - kötelező a maszkviselésForrás: MÁV

Normafa megállóhelyen a tavaly felújított peronra most új padok és hulladékgyűjtők kerültek. A nagy forgalmú Széchenyi-hegyi végállomáson a peronok új murvaburkolatot kaptak, és az állomást övező zöldterületeket is rendezték. A gyermekvasutasok hűvösvölgyi otthonépületének tantermeit és helyiségeit is felújították a Gyermekvasút felnőtt dolgozói, hogy megszépült környezetben fogadhassák a visszatérő kisvasutasokat.

Bővebb információ a kisvasút honlapján található.