Felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbírságot kapott a Southwest Airlines egyik kapitánya, aki repülés közben pornót nézett a laptopján, és megmutatta a nemi szervét pilótatársának.

A 60 éves pilóta 2020. augusztus 10-én vezette a Southwest légitársaság járatát Philadelphiából Orlandóba. Amikor a gép elérte az utazómagasságot felkelt a pilótaülésről, levette a ruháit és pornográf anyagot kezdett el nézni a laptopján – idézi az ügyészségi vádiratot az AirLive.net. Miután rábízta a repülő irányítását az első tisztre, aki történetesen nő volt, tovább folytatta helytelen viselkedését a pilótafülkében.

Az egész egy közös megegyezésen alapuló tréfaként kezdődött köztem és a másik pilóta között" – mondta a kapitány a virtuális meghallgatásán. A férfi, aki nem sokkal az incidens után nyugdíjba ment, elismerte a közszeméremsértés miatt ellene felhozott vádakat, és bocsánatot kért tettéért a bíróság előtt. A pilóta egy év felfüggesztett börtönbüntetést és 5000 dolláros (1,42 millió forint) pénzbírságot kapott.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Nathan Rupert

A Southwest szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a légitársaság az ilyen viselkedést nem tűri, és azonnali lépéseket tesz, ha bebizonyosodik az ilyen magatartás.