Új turistapihenőt adtak át a Hidegvölgyben

Hidegvölgyi Pihenő
Vágólapra másolva!
A természetközeli kikapcsolódást, rekreációt keresők számára a Budakeszi környéki erdők kincseinek kapuja a Hidegvölgy, ahol ma adtak át új, négyévszakos pihenőt.
Vágólapra másolva!

A Telkit és Budakeszit összekötő út mellett található, népszerű Hidegvölgyi pihenő helyén az XX. század végén még erdészház állt. A használaton kívüli épületek és a környezetük megújítását a Pilisi Parkerdő a növekvő turisztikai igényekre reagálva kezdte meg a 2014-ben.

A fejlesztést igazolta, hogy az elmúlt évtizedben a Hidegvölgyi Pihenőhely a térség egyik legnépszerűbb turisztikai csomópontjává vált:

a 2006-ban, a Nagy-Kopaszon, a Budai-hegység legmagasabb pontján átadott Csergezán Pál-kilátóhoz innen indul a jelzett túraútvonal, de kezdőpontja a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Sisakvirág Tanösvényének is, valamint az út túloldalán működik a Pilisi Parkerdő Budakeszi Arborétuma.

Forrás: Pilisi Parkerdő

A Hidegvölgyben ma átadott négyévszakos pihenő új igényt tud kiszolgálni: „A bakancsos turizmus fellendülése mellett egyre több közösségi eseményt, kisebb rendezvényt szeretnének az emberek az erdőkben, az erdők közvetlen közelében tartani.

a hidegvölgyi négyévszakos pihenőt például elsősorban családi, baráti események megtartására alkalmas közösségi terek alkotják" – foglalta össze az új turisztikai fejlesztés koncepcióját Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója.

Hidegvölgyi Pihenő Forrás: Pilisi Parkerdő

A most átadott létesítmény a Magyar Természetjáró Szövetség, mint projektgazda koordinálásában, a Pilisi Parkerdőgazdasággal közös konzorciumi együttműködésben, 52 millió forintos költséggel valósult meg.