A világ legmagasabb épületének tetején állva üzent a nézőknek egy stewardess egy most készült reklámfilmben, amelyben semmilyen vizuális trükköt nem alkalmaztak. A mutatványt azonban komoly biztonsági előkészületek előzték meg.

Szó szerint szédítő reklámfilmet készített az Emirates légitársaság. A videón az látható, hogy egy stewardess táblákkal üzen a nézőknek. Később kiderül, hogy mindezt 828 méter magasan teszi a dubaji Burdzs Kalifa tetején, amely a világ legmagasabb épülete. A táblákon egyébként a légitársaság amiatt fejezi ki örömét, hogy az Egyesült Királyság vörösről sárga járványügyi zónába helyezte át az Egyesült Arab Emírségeket, amivel megkönnyítette az utazást a két ország között - írja az AirLive.net.

A felvételhez nem alkalmaztak semmilyen vizuális trükköt, de komoly felkészülés előzte meg. Először is, ki kellett választani a cég stewardessei közül a legalkalmasabbat. Ő végül Nicole Smith-Ludvik lett, aki egyébként szabadidejében hegymászással és ejtőernyőzéssel is foglalkozik.

Az alkalmazott biztonságáról egy erre a célra épített platform gondoskodott. A nőt egy oszlophoz és két másik ponthoz rögzítették az egyenruhájába rejtett hevederekkel. A reklámfilmben ezek nem láthatók, de az Emirates később közzétett egy másik videót is az előkészületekről.

A stewardess és segítői még napfelkelte előtt elindultak felfelé, hogy a legszebb fényekben készülhessen a felvétel. A 160. emeletről még 1 óra 15 percig tartott az út a csúcsig, ahol 4-5 órát töltöttek. Az előkészületeket helikopterről is filmezték, de a rövid reklámvideót vágás nélkül egy drónnal készítették.