Meglepetésre idén már nem a szingapúri Changi repülőtér lett az utazók kedvence, amely nyolc egymást követő éven át lett a világ legjobbja a Skytrax felmérésében. Az új győztes a dohai Hamad Nemzetközi Repülőtér.

A Skytrax egy londoni székhelyű légiközlekedési tanácsadó cég, amely évről évre összeállítja a légitársaságok és repülőterek globális és regionális ranglistáját. A sorrendről maguk az utasok döntenek, hiszen világszerte több tízezer utazó megkérdezése alapján állítják össze a listákat.

A szavazás 2020 augusztusától 2021 júliusáig tartott, és több mint 100 országból voksoltak 500 repülőtérre. A szavazók olyan szolgáltatásokat értékeltek, mint a biztonság, a check-in, az érkezés, a transzfer, a vásárlás és a vásárlás, de külön figyelmet fordítottak a COVID-19 elleni intézkedésekre is.

A repülőterek listáját idén a Katar fővárosában található Hamad Nemzetközi Repülőtér vezeti. A korábban nyolc éven át első helyezett szingapúri Changi csak a harmadik lett idén, megelőzi őt a tokiói Haneda is.

Az alábbi képre kattintva körbenézhet a dohai Hamad repülőtéren!

Kattitnson a képre a galériáért!Forrás: AFP/Karim Jaafar


A világ legjobb repülőterei 2021-ben

1. Doha, Hamad
2. Tokió, Haneda
3. Szingapúr, Changi
4. Szöul, Incheon
5. Tokió, Narita
6. München
7. Zürich
8. London, Heathrow
9. Oszaka, Kansai
10. Hongkong