Háromnapos fesztivál a fővárosi állatkertben

bejárat enyhítés ÉPÜLET újranyitás
Budapest, 2020. május 20. Tájékoztató tábla a Fővárosi Állat- és Növénykert főbejáratánál 2020. május 20-án. Ettől a naptól ismét látogatható az állatkert, amely egyelőre naponta legfeljebb 2500 jegyet értékesít, kizárólag online elővételben, hogy elkerülhető legyen a jegypénztárak előtti sorban állás. Az újranyitást követően a beltéri bemutatóhelyek, állatházak és más beltéri létesítmények átmenetileg még zárva tartanak. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Háromnapos Állat- és Növényszeretet Fesztivállal ünnepli szombattól hétfőig az állatok világnapját a Fővárosi Állat- és Növénykert.
Vágólapra másolva!

Az állatkert főbejáratánál lévő téren gazdiképző hívja majd fel a figyelmet a felelős állattartásra a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola, a Heltay Kutyaotthon Alapítvány, valamint a Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület közreműködésével.

A Nagy-tó mellett lévő állomáson az állatkert vadállatmentő tevékenységét és a FŐKERT munkáját ismerhetik meg az érdeklődők.

Lesz játékos, kreatív kézműveskedés, a Sárosi Méhészet jóvoltából pedig méhészeti bemutatóval is készülnek.

Forrás: MTI/Kovács Attila

Szombaton az ízeltlábúak világába is bepillantást nyerhetnek a látogatók a Magyar Rovartani Társaság állomásánál, vasárnap pedig a WWF Magyarország segítségével a hazai természeti érékek védelméről lesz szó. Szombaton és vasárnap külön állomáshellyel lesz jelen a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya, amely a legritkább hazai gerinces állat, a rákosi vipera védelme érdekében indított programot mutatja be.

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület állomáshelyénél a fenntarthatóság lesz a téma.

Vasárnap megtartják az állatkerti nevelőszülők találkozóját is. A fesztivál programkínálatát látványetetések, állattréningek, bemutatók és az "állati alkatrészeket" bemutató "TapiZoo" állomások egészítik ki.