Kínában október 1-je és 7-e között nemzeti ünnepet tartanak, és rengetegen használták ki az alkalmat, hogy kimozduljanak a szabadba.

Az alábbi videót a Honan tartományban lévő Csungmuban készítették, ahol elszakadt egy függőhíd egyik lánca a terhelés alatt, és több tucat turista esett a vízbe. Mindenki túlélte a balesetet.

Sokan igyekeztek napfelkeltét menni nézni a Santung tartományban lévő Taj-hegyre, amelynek komoly történelmi és kulturális jelentősége van Kínában. A felfelé vezető lépcsőn iszonyú tömeg zsúfolódott össze.

Egy másik hegyen, a Senhszi tartományban lévő Tajpajon az erős szél okozott problémát. Mivel a felvonót le kellett lassítani a rossz idő miatt, a csúcson rengeteg ember torlódott fel a sorára várva.

A szél a Csianghszi tartományban lévő Vukung-hegyen is gondot okozott. Több olyan sátrat is felkapott ugyanis, amelyet a napfelkeltére váró látogatók nem rögzítettek megfelelően.

Az alábbi videót nem a természetben készítették, hanem Sanghajban, a Nanking úton, de jól mutatja, milyen sokan mozdultak ki az ünnepen. A hömpölygő tömeg átkeléséhez a zebrán komoly rendőri irányítás kellett.