Radikális változásra szánta el magát egy ukrán légitársaság: a stewardessek ezentúl sokkal kényelmesebb ruhában végezhetik munkájukat, és magas sarkú cipőt sem kell többé viselniük.

A légitársaságok megkövetelik az alkalmazottaiktól, hogy elegáns egyenruhát hordjanak, ami a nők esetében általában magas sarkú cipőt, szűk szoknyát és feszes blúzt jelent. Bizonyára sok utasnak tetszik ez a viselet, ám a stewardessek számára fárasztó lehet hordani.

Az ukrán SkyUp Airlines egy felmérést végzett a személyzet körében, majd ennek nyomán radikális lépésre szánta el magát – írja a Matador Network. A légitársaság új egyenruhája sokkal lazább, kényelmesebb, a magas sarkú cipőt pedig kényelmes edzőcipőre cserélték.

A stewardessek kinézetét illetően korábban már más légitársaságok is lazítottak a szabályokon. A Virgin Airlines például 2019 márciusától lehetővé tette, hogy az utaskísérők ne fessék ki magukat a munkaidő alatt. Idén augusztusban a United Airlines enyhítette a hajviseletre, tetoválásokra, makeupra és egyenruhára vonatkozó előírásait.