Különleges szállodát álmodtak meg kanadai tervezők: a Holdat mintázó épület tetején akár Hold-sétát is tehetnének a látogatók anélkül, hogy űrhajóra szállnának.

A Moon Resort a világ legnagyobb gömb alakú épületében kapna helyet, amelynek átmérője 198 méter, magassága pedig 224 méter lenne. Az 515 ezer négyzetméter alapterületű komplexumban egy 4000 szobás szálloda működne a Moon World Resorts kanadai iroda tervei szerint, de lenne benne kaszinó, éttermek, boltok, aqua center és night club is.

A Holdra emlékeztető épületben azonban a fő attrakció az legfelső szint lenne, ahová a látogatók egy spirális útvonalú felvonóval mennének fel, és ott 90 perces Hold-sétát tehetnének. Az égitest felszínét utánzó hatalmas területen egy ott működő Hold-kolónia életébe is bepillanthatnak.

Egyelőre nincs információ arról, hogy mikor kezdik el építeni a Moon Resortot, de ez négy évig is eltarthat – írja a Daily Mail. A tervezők a világon négyet szeretnének felépíttetni belőle: egyet Las Vegasban, egyet Európában (Spanyol- vagy Olaszországban), egyet a Közel-Keleten (az Egyesült Arab Emírségekben vagy Szaúd-Arábiában), egyet pedig Ázsiában (Japánban, Szingapúrban vagy Kínában) – közölte az Origóval Michael R. Henderson, a Moon World Resort egyik társalapítója.

Az alábbi képre kattintva megnézheti a Moon Resort látványterveit!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Moon World Resort