Nagyon lassan haladnak Kínában a Titanic élethű másolatának megépítésével, így a hajótestet rozsda lepte el. Most két-három évet saccolnak a befejezésére.

Már tavaly át kellett volna adni azt a hajót, amelyet Kína délnyugati Szecsuan tartományában építenek a világhírű Titanic mintájára. A szerencsétlenül járt eredetitől eltérően ez nem szállít majd utasokat a tengeren, hanem egy víztározóban fog horgonyozni, és egy ott épülő turistaközpont legfőbb látványossága lesz.

Az RMS Titanic korának legnagyobb utasszállító óceánjárója volt, ám első útján elsüllyedt, miután jéghegynek ütközött 1912. április 14-én, 20 perccel éjfél előtt. A fedélzeten tartózkodó 2224 utasból és személyzetből több mint 1500-an vesztették életüket. A tragédiának többek között James Cameron rendező filmje állított emléket 1997-ben, amely 11 Oscar-díjat nyert el.

Az átszámítva közel 50 milliárd forintból épülő kínai másolatban em minden kabint építenek meg, de a külseje teljesen élethű lesz, ahogy azok a helyiségek is, amelyeken a túrákat keresztülvezetik majd. Ha elkészül a látványosság, a turisták akár ott is alhatnak, egy éjszaka átszámítva 150 ezer forint körüli összegbe kerül majd.

Az építkezés azonban nagyon lassan halad, többször le is állt. Idén újrakezdték a munkát, de a hajótest csupa rozsda már. A mostani tervek szerint még 2-3 év kell a befejezéséhez.

Az alábbi képre kattintva egy galériában megnézheti, hogy néz ki most a hajó.

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Imaginechina via AFP/Hu Longchuan/Hu Longchuan

Az alábbi képre kattintva pedig megnézheti látványterveken, milyen lesz majd belülről a hajó.

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Imaginechina/Stringer - Imaginechina/Stringer