Óriási siker lett a Zuckerberget kigúnyoló izlandi reklám - videó

izlandi reklám
Vágólapra másolva!
Elképesztő siker lett az az izlandi turisztikai reklám, amely a Facebook-alapító Mark Zuckerberget és az általa nemrég felvázolt Metaverzumot gúnyolja ki.
Vágólapra másolva!

Zuckerberg október végén jelentette be az általa alapított vállalat nevének megváltoztatását Metára, és több mint egyórás videóban vázolta fel az internet utódjának szánt Metaverzum felépítését. Ennek lényege, hogy az emberek egy VR-szemüvegen keresztül, avatarok formájában találkozhatnak egymással a virtuális térben, hogy beszélgessenek, játsszanak, közösen filmet nézzenek, pénzt költsenek.

Egy izlandi ügynökség, az Inspired by Iceland erre a bejelentésre építette fel legújabb reklámfilmjét, amelyben az ország turisztikai látnivalóit mutatja be.

Egy Zuckerbergre hasonlító figura, Zack Mossbergsson látnokigazgató a Facebook-alapító stílusát parodizálva meséli el, mit kínál a látogatóknak az Izlandverzum.

Az emberek például úgy érintkeznek egymással, hogy kimozdulnak és beszélgetnek, a víz pedig tényleg nedves. Ebben a világban minden valódi, és még VR-szemüveg sem kell hozzá.

A YouTube-ra öt napja felkerült videó hatalmas siker lett, már több mint egymillióan nézték meg. Zuckerberg maga is elismerően reagált rá: