Az Uluru vagy más néven Ayers Rock Ausztrália egyik ikonikus látványossága, az oda utazó turistákat azonban útközben „átveri" egy másik hegy.

Az Alice Springstől 450 km-re található Uluru Ausztrália egyik leglátványosabb természeti képződménye. A 348 méter magas monolitot rengeteg turista látogatta meg a koronavírus-járvány előtt. Sokan meg is mászták, ezt azonban két éve betiltották a helyi őslakosok kérésre, akik szentként tisztelik a helyet.

A hosszú, odavezető autóúton sokan felszisszennek, amint meglátnak a horizontból kiemelkedni egy hegyet, amely a megtévesztésig hasonlít az Ulurura. Ez is monolit, de 100 km-re található híres társától, és úgy hívják, hogy Mount Conner (a helyiek Fulurunak is hívják viccesen, mert átveri az embereket). Magyar fülnek egyébként érdekes lehet az őslakosok által adott neve is: Attila, Atila, vagy Artilla.

Az alábbi képre kattintva galériát nézhet a Mount Connerről!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock/crbellette

A Mount Conner valamivel alacsonyabb az Ulurunál, csak 300 méter magas – írja az Amusing Planet. A formája is más: szögletesebb a teteje, az oldal legfelső 90 méterre függőleges, felülről nézve pedig inkább patkó alakú. De ezt is az erózió alakította ilyen különlegesre.

Az alábbi képen a híres Ulurut láthatja, rá kattintva pedig megnézheti, hogy rohamozták meg a turisták az utolsó hetekben, amikor még fel lehetett rá mászni.

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/robertharding/Marco Brivio