Nem sokkal a felszállás után a földbe csapódott és kigyulladt egy repülőgép - videó

Vágólapra másolva!
Kényszerleszállás közben lezuhant egy kisrepülőgép a Dominikai Köztársaság nemzetközi repülőtere mellett, a fedélzeten utazó kilenc ember meghalt - jelentette be csütörtökön a Helidosa dominikai légitársaság.
Vágólapra másolva!

Az utasok közül hatot amerikai állampolgárként azonosítottak, köztük a 38 éves José Ángel Hernández Puerto Ricó-i származású zenei producert, akit Flow La Movie néven ismernek. Munkái közé tartozik a 2017-es „Te Boté Remix", amely csak a YouTube-on közel 2,3 milliárd megtekintést ért el, így minden idők egyik legnézettebb videója lett. A balesetben meghalt a producer felesége és két gyereke is.

A Gulfstream GIVSP típusú gép hét utassal és kétfős legénységgel a fedélzetén Miami felé indult a dominikai La Isabela nemzetközi repülőtérről. A FlightRadar24 adatai szerint a gép szinte azonnal problémákba ütközött, és Santo Domingo felett körözött, mielőtt kényszerleszállást kísérelt volna meg a Las Américas nemzetközi repülőtéren, ahol a kifutópálya közelében zuhant le és kigyulladt. A bent ülőknek esélyük sem volt kimenekülni.