Egy repülőgép mosdójába vonult önkéntes karanténba egy amerikai nő

koronavírus teszt
France, Toulouse, 2021-12-25. Illustration of a person performing a self-test bought in a pharmacy to check if they are positive or negative for the Covid19 virus while Europe is experiencing a strong wave of the Omicron variant. France, Toulouse, 2021-12-25. Illustration d une personne en train de realiser un autotest achete en pharmacie pour verifier si elle est positive ou negative au virus Covid19 alors que l europe connait une forte vague du variant Omicron. (Photo by Frederic Scheiber / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy repülgép mosdójába vonult önkéntes karanténba egy amerikai nő, miután útközben kiderült, hogy elkapta a koronavírust. Marisa Fotieo négy órát töltött a vécében, hogy megóvja az utastársait a fertőzéstől.
Vágólapra másolva!

Egy Izlandra tartó repülőgép vécéjében töltött négy órát egy chicagói nő, miután út közben kiderült, hogy koronavírusos - írja a Fox News.

Marisa Fotieo múlt héten egy izlandra tartó gépen utazott az apjával és a testvérével, és

az Atlanti-óceán fölött repülve érezte, hogy fájni kezd a torka.

Útközben derült ki, hogy a nő elkapta a koronavírust (illusztráció) Forrás: Hans Lucas via AFP/Frederic Scheiber / Hans Lucas/Frederic Scheiber

A tanárként dolgozó nő az utazás előtt több gyorstesztet is bekészített a táskájába, így bement a mosdóba, hogy elvégezzen egyet. Miután a teszt pozitív lett, jelezte ezt az egyik légiutaskísérőnek, aki viszont azt mondta, a gépen nincs elég üres szék ahhoz, hogy biztonságosan elkülönítsék a többi utastól.

Marisa ekkor úgy döntött, hogy az út hátrelvő részét a mosdóban tölti a gépen lévő emberek biztonsága érdekében.

Az NBC News szerint a nő testvérének és apjának negítv lett a tesztje, így ők a landolást követően tovább utaztak Svácjba, Marisa pedig Reykjavikban maradt tíznapos karanténban.