Különleges jachtot tervezett egy olaszországi iroda: a 27 méter hosszú hajó közel 140 km/h-s sebességre képes, a hátuljában pedig akár az autóját is magával viheti a tulajdonos.

A római Lazzarini Design Studio által tervezett jacht utasai egy átriumba érkeznek, ahonnan lépcső vezet az alsó és felső kabinokba. Az alsó szinten egy nagy nappali található konyhával, három vagy négy hálószoba a vendégeknek és egy a kétfős személyzetnek. A felső részen szintén van egy nappali, valamint a kapitány kabinja.

Az alábbi képre kattintva megnézheti a jacht látványterveit!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Lazzarini Design Studio

A jacht különlegessége a hátsó rész, ahova igény szerint egy napozótért vagy egy garázst lehet kialakítani. Utóbbiba egy Ferrari is elfér, ha a tulajdonos magával szeretné hozni azt.

A tervezők a tengerek Ferrarijaként jellemzik a jachtot, amely ráadásul különleges hajózási kényelmet nyújt. Ezt segítik azok a szárnyak, amelyek 37 km/h felett kinyílnak, és kiemelik a hajót a vízből. A 6600 lóerős motorok 139 km/h-s végsebességgel tudják röpíteni a jachtot. A Gran Turismo Mediterranea egyelőre csak koncepcióként létezik, de az iroda szerint 9 millió euróba (3,24 milliárd forint) kerülne a megépítése.