Kisodródott a kifutópályáról egy orosz utasszállító Moszkva Vnukovo repülőterén, és a hóban állt meg. A baleset idején erős havazás volt.

Az UTAir légitársaság Boeing 737-500 típusú gépe Moszkvából Sziktivkarba indult volna, amely az Oroszországi Föderációhoz tartozó Komi Köztársaság fővárosa. Az 58 utast és ötfős személyzetet szállító repülő körülbelül 45 km/h-ás sebességre gyorsult már a nekifutáskor, amikor a gép elkezdett jobbra húzni.

A pilóták megszakították a felszállást, de nem tudták a kifutópályán tartani az utasszállítót. A Boeinget végül egy hóbucka állított meg a pálya mellett.

A balesetben senki sem sérült meg. Az utasok egy odatolt lépcsőn szálltak le a fedélzetről, amjd egy helyettesítő gép jött értük, amely 4,5 órás késéssel szállította el őket a célállomásra – írja az Aviation Herald.

A baleset idején erősen havazott, a látótávolság körülbelül 1800 méter volt. A kifutópálya tapadási súrlódási együtthatója 0,35 volt, a megengedett érték felett, ami 0,30. A baleset okát még vizsgálják.