Sok kocsmában elfordul, hogy a tulajdonosok a vendégektől kapott bankjegyeket dekorációnak használják, egy floridai vendéglátóhely azonban már közel kétmillió dollárt gyűjtött így össze.

A floridai Pensacolában működő McGuire's Irish Pubot 1977-ben alapította Martin McGuire és felesége, Molly. A férj dolgozott a bárpultnál, az asszony pedig az asztaloknál szolgálta ki a vendégeket. Amikor Molly megkapta első 1 dolláros borravalóját, örömében kiragasztotta a pultra, ráírva a dátumot, hogy szerencsét hozzon.

Az ír kocsma 1982-ben költözött a mai helyére, de a tradíció azóta is fennmaradt. A vendégek aláírt bankói azóta is gyűlnek, és már közel két millió dollár (700 millió forint) lóg a mennyezeten. Azóta a tulajdonosok már egy másik kocsmát is nyitottak a szintén floridai Destinben, és már az is tele van bankjegyekkel. Ezeket egyébként minden évben megszámolják, és a különbözet után befizetik az adót – írja az Oddity Central.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg galériánkat a kocsmáról!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Facebook/Cindy Fields Hunt

A sok karnyújtásnyira lévő pénz persze néhányakat kísértésbe visz. Egyszer egy alkalmazott például 5000 dollárt szedett le a zöld dekorációból. Mivel azonban minden bankjegyet aláírnak, és lyuk van rajtuk a rajszögtől, szinte lehetetlen velük fizetni a környéken, hiszen mindenki tudja, honnan származnak.