Túl későn ért földet egy indiai légitársaság repülőgépe, így már nem tudott megállni a beton végéig. Az egyik utas videóra vette a balesetet.

Az Alliance Air légitársaság ATR-72-212A típusú gépe Delhiből érkezett az indiai Dzsabalpurba a fedélzetén 55 utassal. A repülő azonban nem tudott megállni a leszállópálya végéig. A pilóták kissé balra kormányozták a gépet, amely végül a töltésen állt meg, körülbelül 60 méterre a pálya végétől – írja az Aviation Herald.

Az egyik utas videót készített a leszállásról, amelyen az látszik, hogy egy darabig minden rendben ment. A repülő azonban túl sokáig maradt a levegőben, és végül az érkezési zóna utolsó jelzése után ért csak földet, 1400 méterrel a pálya kezdete után. Így már csak 580 méter maradt a betonból, ami nem volt elég a megálláshoz.

A balesetben senki sem sérült meg, és a repülőben is csak kisebb kár keletkezett. Érdekesség, hogy a videó alapján az utastérben egyáltalán nem volt pánik vagy kiáltozás, az utasok békésen vették tudomásul a balesetet, amelyet egyébként a repülésügyi hatóság komoly incidensnek minősített.