Tervezési hiba eredménye az az utca, amely egy új-zélandi város legnagyobb turistalátványosságává vált. Meghökkentő fotókat lehet itt készíteni, amelyeket most ön is megnézhet.

A 120 ezres Dunedin Új-Zéland legdélibb részén helyezkedik el. Amikor az utcáit tervezték, a mérnökök nem voltak tisztában a település topográfiájával, így nem vették figyelembe az emelkedést. Így jött létre a Baldwin Street, amely a a világ legmeredekebb utcája.

A 350 méter hosszú utca összesen 70 métert emelkedik. Egy enyhe emelkedő után a dőlésszöge eléri a 19 fokot. Más szóval egy métert emelkedik minden 2,86 méternyi vízszintes távolság megtétele közben – írja az Amusing Planet. Az utca alsó részének burkolata aszfalt, a felső részét azonban betonból építették, különben egy meleg napon lefolyna rajta az aszfalt.

Bár az itt lakóknak nehézséget okoz a házuk megközelítése és a parkolás, sok turista épp emiatt keresi fel a várost. Kedvelt fotótémák például a „ferde" házak, amikor az utca síkját vízszintesbe fordítják, az ott álló épületek pedig emiatt megdőlni látszanak.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg galériánkat a különleges utcáról!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Flickr/studio tdes