A Hotel Schiefes Haus Ulm dőlésszöge nagyobb, mint a pisai ferde toronyé, a szállodát azonban statikailag biztonságossá tették.

A németországi Ulm egyik nevezetessége a ferde ház, amely a 14. században épült, mostani, ötemeletes formáját pedig 1443-ban szerezte. Az épület északi fala szilárd talajon áll, ám a déli sokkal lazábbon, így az évek során megdőlt a Blau folyó felé. Már a 17. században óvintézkedéseket kellett tenni, nehogy összedőljön. Dőlésszöge ma 9-10 fok között van (a pisai ferde toronyé 4 fok).

1995 óta szálloda működik benne, a Hotel Schiefes Haus Ulm. Tulajdonosa még azt is elérte, hogy bekerüljön a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a világ legferdébb szállodája. Mindenesetre a vállalkozás megnyitása előtt az épületet statikailag tökéletesen biztonságossá tették, acélpántokkal akadályozták meg az épület további dőlését.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg kívül-belül a furcsa épületet!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock/Tilman Ehrcke

A házat a műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően újították fel, sehol egy vezetéket, csövet nem találunk. A vendégszobákban is érezhető a lejtés, az ágyakat viszont tökéletesen vízszintesre tervezték.