Nem vonatkozik a szextilalom az Indonéziába utazó turistákra

Sacred Monkey Forest Sanctuary, park, Indonézia, Bali, Ubud, sziget, majom, makákó, majomföld, látogatható, majompark, 2022. 11. 24.
BALI, INDONESIA - NOVEMBER 24: People take a photo of a monkey at Sacred Monkey Forest Sanctuary, is known as Ubud Monkey Forest whose some trees are accepted as holy and used during religious rituals and have Balinese long-tailed monkeys in Bali, Indonesia on November 24, 2022. Visitors can inspect the monkeys feeding themselves with banana, papaya leaf, corn, cucumber, coconut, and other indigenous fruits. Emin Sansar / Anadolu Agency (Photo by Emin Sansar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Mint ahogy korábbi cikkünkben írtuk, az országban elfogadott új törvény tiltja a házasságon kívüli szexet, és megtiltotta a nem házas párok együttélését is. A szigorú törvény a turistákra is vonatkozott, de őket most mentesítették a szextilalom alól - írta a Reuters.
Vágólapra másolva!

A Balira látogatókat nem fogja veszélyeztetni Indonézia újonnan elfogadott büntető törvénykönyve - mondta a sziget kormányzója, elutasítva azokat az aggodalmakat, hogy

a házasságon kívüli szexet büntető törvények elriasztják a turistákat.

Wayan Koster, Bali kormányzója igyekezett megnyugtatni a látogatókat, és megjegyezte, hogy a törvény három év múlva lép hatályba, és akkor is csak akkor lesz érvényes, ha a szülő, a házastárs vagy a gyermek tesz bejelentést.

Bali továbbra is szeretne vonzó célpont maradni a turisták számára Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Emin Sansar

Bali kormánya biztosítani fogja, hogy

nem ellenőrzik a családi állapotot a bejelentkezéskor semmilyen turisztikai szálláshelyen,

például szállodákban, villákban, apartmanokban, vendégházakban, szállásokon és gyógyfürdőkben - mondta Wayan.

Bali Indonézia turisztikai központja, és a turisztikai szövetség célja, hogy a túlnyomórészt hindu vallású szigetre érkező külföldi vendégek száma 2025-re elérje a járvány előtti, évi hatmilliós szintet.