Két évig sem működött az a szálloda, amelynek romjait a vakmerő turisták a tiltás ellenére is látogatják, amikor az Azori–szigetek egyik legszebb pontjához érnek.

Sete Cidades egy kis település a Portugáliához tartozó Azori-szigetek Sao Miguel szigetén. Mellette két krátertó található egy úttal elválasztva – megfelelő fényviszonyok esetén az egyik kék, a másik zöld színben tündököl. A tavakra talán a legjobb rálátás a Király kilátójából nyílik, ahonnan a kráter pereme felett az óceán is látszik.

Itt adták át 1989-ben a Monte Palace szállodát, amely azonban mindössze 19 hónapig működött. Az ötemeletes, 80 szobás, két éttermes hotelből gyönyörű panoráma nyílt a krátertavakra és az óceánra, a vállalkozás mégis tönkrement. Egyrészt az Azori-szigetek már akkor sem volt túl felkapott tursitacélpont, másrészt viszonylag messze esett a fővárostól, Ponta Delgadától. A legfőbb ok azonban az időjárás volt: a hely nagyon sokszor felhőbe burkolózik. Ilyenkor pedig semmit sem látni a tavakból, és – medence vagy fürdő híján – semmit sem lehet ott csinálni.

Az épületet 2011-ig őrizték a vandáloktól, utána azonban elfogyott a pénz az őrők fizetésére. Az épület lerobbant, amit lehetett, azt széthordták a berendezésből - írja az Avrex Travel. Volt szó az újranyitásáról, de máig romosan áll lezárva. A tiltó táblák és az akadályok ellenére sok turista bemerészkedik, hogy képet készítsen a pusztuló épületről, illetve a tetejéről nyíló panorámáról.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg galériánkat a tavakról és a szálloda romjairól!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Marek Pelikan/Shutterstock. No use without permission./Marek Pelikan