Különös érdeklődés övezi egy angol katona sírját, akit több évtizede temettek el egy Izraelben található katonai temetőben.

A Brit Nemzetközösség Háborús Temetője a Tel-Avivtól 35 kilométerre lévő Ramla városában található. 3888 azonosított katonát temettek oda, egyikük sírja azonban megkülönböztetett figyelmet kapott az utazók körében. Az illetőt ugyanis pont úgy hívták, mint J. K. Rowling híres regénysorozatának főhősét.

Az igazi Harry Potter 1920-ban született az angliai Kidderminsterben. Csak 17 éves volt, amikor a brit hadsereghez csatlakozott, mivel hazudott életkoráról. Az akkor brit fennhatóság alatt lévő Palesztinába küldték, hogy az arab felkelés ellen harcoljon. 1939 júliusában esett el Hebrontól nem messze, és a ramlai katonai temetőben temették el, ahol a sírok többsége egyébként az I. világháborúból származik.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg galériánkat a helyről és magáról a temetésről is!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/Tal Cohen

Harry Potter sírjáról családján és barátain kívül évtizedekig senki sem tudott, csak a regény- és filmsorozat sikere után lett népszerű a turisták körében. Olyannyira, hogy Ramla turisztikai oldalán is szerepel, mint látnivaló – írja az Oddity Central.