Egy fiatal nő 5 évvel ezelőtt úgy döntött, otthagyja jövedelmező, marketinges állását, hogy felfedezze a világot. A nő most egy sokak által áhított titokról rántotta le a leplet; elmondása alapján rájött ugyanis, miként kereshet-, sőt spórolhat pénzt utazás közben is.

Samantha Oppenheimer felmondott a munkahelyén, hogy körbeutazza a világot és többé soha nem akar visszatérni a régi életéhez. A fiatal new yorki nő már öt éve utazgat és azt állítja, hogy ezt bárki utána tudja csinálni. A bevállalós nő kezdetben marketinggel foglalkozott napi 8 órában, de pálfordulása óta mára már 23 országot beutazott és számtalan élménnyel gazdagodott, melyről blogot vezet: látta Lappföldön az Északi Fényt, de megjárta a hawaii Maui-i Haleakala-hegyet is.

Ami az utazásainak finanszírozását illeti, Samantha úgy fogalmaz:Abszolút lehetséges, hogy állandó bevételre tegyünk szert utazásaink során, legyen szó háziállat-felügyeletről, szállásoknál önkéntes munkáról vagy akár sátrakat árusító online boltról! - legyünk kreatívak!

A fiatal hölgy az utazás legköltséghatékonyabb módjának azt látja, ha előre és időben megtervezzük az utazást, azaz, ha például az utolsó pillanatban foglalunk szállást, az meglehetősen költséges lehet, sokkal kedvezőbb szezonon kívül utazni – főként a keresettebb úti célok esetében. A nő szerint egy kézipoggyászba és egy hátizsákba minden elfér, ami egy utazáshoz kellhet.

Samantha azóta is úgy látja, hogy élete egyik legjobb döntését hozta, ugyanis azóta kitárult számára a világ, számtalan új tájat és kultúrát volt szerencséje megismerni. 

Forrás: DailyStar