Horrorisztikus állapotok fogadják a turistákat Anglia egyik tengerparti településén, Newbigginben. Betört kocsmaablakok, elhanyagolt épületek mindenfelé, a hőmérséklet pedig ritkán melegszik 15 fok felé, tehát garantált az állandó fagyoskodás. Az egyedüli, ami idevonzza a vendégeket, egy érdekes szobor egy veszekedő párról.

Kétségbeejtő helynek írják le a turisták Newbiggin-t. Szerintük az egyetlen jó dolog az utazásban az innen való távozás. A helyzet azonban korántsem ennyire rossz. Bár a téli hónapok valóban zordak, és jellemzőek a kemény fagyok, a melegebb évszakok tartogatnak némi kellemes meglepetést az ide látogatók számára.

Forrás: Shutterstock/Hazel Plater

A többi turistához hasonlóan a youtube-videóiról ismert Turdtowns tapasztalatai sem voltak kifejezetten pozitívak: 

Nem mondanám, hogy utálom Newbiggint, csak kissé furcsa hely számomra. Ám el tudom képzelni, mennyire durva lehet itt a tél. Ez a hely tipikusan olyan, amit megéri egyszer megnézni turistaként, ám nem szívesen látogatnám meg újra"

- mondta az utazóvlogger.

Forrás: YouTube/Turdtowns

Bár a város nem kínál túl sok lehetőséget azoknak, akik tartalmasan szeretnék tölteni a szabadidejüket, a környezet elhanyagolt és romos, egy dolgot mégis érdemes megnézni, ami pedig nem más, mint a Párok szobra, melyet Sean Henry faragott, és amely tökéletesen beleillik a környezetébe, hiszen legalább olyan rideg és komor látványt nyújt, mint maga a város. A pár ugyanis pont úgy néz ki, mintha összevesztek volna.

Azonban mind a helyiek, mind a turisták körében nagyon népszerű ez a szobor. Az emberek messziről özönlenek ide, csak azért, hogy láthassák.

Forrás: Shutterstock/Hazel Plater

Ám van még egy igen pozitív oldala Newbigginnek, mégpedig az alacsony árak, különösen Northumbriához viszonyítva. Ott ugyanis 207 ezer fontba is kerülhet egy lakás, míg Newbigginben már 117 ezer fontért hozzá lehet jutni. 

Forrás: Daily Star