Egy légiutas-kísérő elárulta, hogy mi az, amit nem szabad csinálni repülés közben, ha meg akarjuk úszni az utazások kellemetlen részeit. Mutatjuk, hogy mik azok a praktikák, amik szebbé tehetik az utazást.

Egy stewardess azt állítja, hogy megtalálta a legjobb módját annak, hogy egy hosszabb utazás során elkerüljük az időeltolódás negatív hatásait. Állítása szerint az a lényeg, hogy nem szabad aludni a repülés során, még akkor sem, ha nagyon fáradtak vagyunk.

Azt tanácsolja, hogy csak akkor aludjunk, amikor megérkeztünk a szállásunkra. 

Az utasok többsége szokott aludni repülés közbenForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 monic zrivoic/Shutterstock. No use without permission./Monic Zrivoic

Ha a szállodába érkezés nap közben történik és nagyon fáradtak vagyunk, akkor azt tanácsolja, hogy állítsunk be ébresztőt és csak egy rövidet aludjunk, ezzel elkerülve azt, hogy felboruljon az alvási ritmusunk.
A stewardess azt is tanácsolja, hogy se alkoholt, se kávét, se teát ne igyunk a repülés alatt, mert ezek olyan stimulánsok, amelyek megzavarják az ember természetes alvási rendjét és ezek is erősíthetik az időeltolódás okozta kellemetlenségeket.

Forrás:DailyStar