Turisták egy csoportját a nyilvánvaló veszélyek sem tántorítottak el attól, hogy meglátogassanak egy elhagyott várost. A település lakói egy veszélyes anyagnak a bányászatából éltek, amelynek a halálos mellékhatásainak a napvilágra kerülése után elhagyták a helyet.

A Dark Tourism egy olyan csoport, melynek a tagjai előszeretettel utaznak veszélyes vagy éppen félelmetes helyekre. Ezúttal a teljesen üresen álló nyugat-ausztráliai Wittenoom városát látogatták meg, melyek korábbi lakói azbeszt bányászatból éltek. A város fénykorában több mint 800-an laktak, mostanra viszont már senki, mióta tavaly az utolsó akkor 80 éves Lorraine Thomas elhagyta a várost.

Az ausztrál kormány eltökélte, hogy a látogatókat minél jobban távol akarják tartani a veszélyes helytől, ezért minden törvényi rendelkezést bevetettek ennek érdekében és elkezdték a város épületeinek a lebontását. Azonban a turistákat ez sem tartja vissza, pedig egy becslés szerint több mint 2000 ember halt meg azbeszttel összefüggő betegségekben a környéken.

Forrás: Mirror