Európában számos lenyűgöző turista hely található, azonban vannak olyan kis, eldugott helyek, amelyeket nem sokan ismernek, mégis tökéletesek azok számára, akik nem szeretik a sokak által előnyben részesített üdülő helyeket. Ilyen például a görögországi Pátmosz szigete.

A turisták által gyakran látogatott hely a görögországi Mykonos vagy Santorini, azonban csak kevesen ismerik Pátmosz szigetét, amit az apokalipszis szigetének is neveznek, mivel egyesek szerint ezen a szigeten írta Szent János a Jelenések könyvét, ami az Újszövetség végét jelenti.

Pátmosz szigeteForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2016 Takis Bks/Shutterstock

Éppen ezért a zarándokok körében igen népszerű a sziget, akik előszeretettel látogatják az Apokalipszis barlangot, ahol elvileg János a látomásait megtapasztalta.

A turisták azonban nem csak a lenyűgöző látvány miatt szeretik a szigetet, hanem azért is, mert közel sem olyan zsúfolt, mint a népszerű üdülő helyek.

Pátmosz szigeteForrás: robertharding via AFP/Sakis Papadopoulos/Sakis Papadopoulos

A tengerparton fehérre meszelt házak sorakoznak, Chora városa pedig apró éttermeknek ad otthont, ahol helyi görög tengeri ételeket szolgálnak fel. Skala kikötővárosban több üzlet és bár található, ahol a legnépszerűbb ital a helyi Mythos sör vagy a szigeten termesztett bor. Természetesen lenyűgöző strandjai vannak a szigetnek, az egyik legismertebb a Lampi Beach sokszínű köveivel, amelyek közül sok lágy rózsaszín.

Forrás: The Sun