Az utazás fokozza a szexuális vágyat

az utazás fokozza a szexuális vágyat cikkhez illusztráció, szerelmes, pár, szerelem, utazás,
Vágólapra másolva!
A legújabb tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a nyaralások csökkentik a stresszt, és növelik az utazó várható élettartamát, valamint a libidóját is.
Vágólapra másolva!

Vakációzni jó dolog. A nyaralások alatt nemcsak jobban érzik magukat az emberek, de csökken a stressz is, jobban tudnak aludni, csökken a vérnyomás, javulnak az emberi kapcsolatok, és még a libidóval is csodát tehet. Mindezt sokan megtapasztalhatták a valóságban, most azonban már tudományos bizonyíték is van rá.

Forrás: AFP

A távoli utakra specializálódott Kuoni Travel egy orvoscsoportot kért fel az utazás pozitív hatásainak elemzésére. A Nuffield Health, amely Nagy-Britannia legnagyobb nonprofit egészségügyi szervezete, Christine Webber pszichoterapeuta segítségével végzett el egy kísérletet.

A kutatók 12 ember egészségügyi állapotát mérték fel, akiknek a fele elutazott Thaiföldre, Peruba vagy a Maldív-szigetekre. A vakációzók visszatérése után két héttel újabb vizsgálatokat végeztek, amelyek azt mutatták, hogy javult az utazók képessége a stresszhelyzetek kezelésében, javult az alvásuk, és csökkent a vérnyomásuk azokhoz képest, akik otthon maradtak. Csökkent a vércukorszintjük is, javult a hangulatuk, a kortizol nevű stresszhormon csökkenése pedig fokozta a termékenységet és a szexuális vágyat is.