Közelharc a vécékért

Felkapaszkodott egy három méter hosszú piton az ausztrál Qantas légitársaság egyik gépére, illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy ausztrál diákcsoport Santiago de Chiléből Sydneybe tartott, amikor nem sokkal a felszállás után hányás és hasmenés tört rájuk és az őket kísérő tanárokra.
Vágólapra másolva!

A Qantas légitársaság Boeing 747-es gépén nem sokkal azután tört ki a rosszullét, hogy a repülő megkezdte 13 óra 51 perces útját a chilei fővárosból Sydneybe - írja a Daily Mail. Az utazómagasság elérése után egyre többen kezdetek panaszkodni hasfájásra az ausztrál diákcsapatból, végül 26-an kényszerültek harcolni hányás és hasmenés miatt a repülőgép 8 mosdójáért.

A pokoli út után mentőkocsik várták a diákokat Sydneyben, akik közül 16-ot kórházba szállítottak, hármukat hordágyon vitték le a repülőről. Ausztrál egészségügyi szakemberek a tünetek alapján norovírusra gyanakszanak.

A Qantas közleménye szerint a csapat nem a gépen kapta a fertőzést, hanem még előtte. A repülés alatt két doktor és egy nővér ápolta a tizenéveseket. „Megmértük a vérnyomásukat, hogy nem vesztettek-e túl sok folyadékot, de sokat nem tudtunk értük tenni" – mondta a nővér.

A diákok egyébként Melbourne-ből és Sale-ből jöttek, és Rio de Janeiróban vettek részt a katolikus egyház által szervezett ifjúsági világnapon.