Felszálláshoz készült a részeg pilóta

közúti ellenőrzés, alkoholszonda, ittas vezetés, Egy megállított autós a szondába fúj Budapesten a Vágóhíd utcában
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Szolgálatban volt, és épp a felszálláshoz készülődött az a pakisztáni pilóta, akinek a vérében a megengedettnél négyszer több alkoholt találtak. Két évet kaphat.
Vágólapra másolva!

Az 54 éves Irfan Faiz szerda este épp felszálláshoz készülődött az angliai Leeds Bradford repülőtérről, amikor a repülőtéri személyzetnek feltűnt, hogy bizonytalanul áll a lábán, és alkoholszaga van. A Pakistan International Airlines Iszlámábádba tartó gépén 180 utas ült, amikor a pilóta a pilótafülkébe belépve ellenőrizni kezdte a műszereket. Rágógumit rágott, és mentát fogyasztott, hogy elnyomja az alkohol szagát. Ekkor állították meg a repülőtéri vezetők és hívták a rendőröket, akik letartóztatták.

A pilóta jogi képviselője, Yousuf Khan a Telegraph tudósítása szerint elmondta, védence vérében 41 milligramm/100 milliliter alkoholt találtak, amikor megszondáztatták, ami több mint négyszerese a megengedett 9 milligrammnak. Hozzátette azonban, hogy Faiz pilótamúltja makulátlan.

A pilóta a leedsi bíróságon beismerte a vádat, mely szerint a repüléshez kapcsolódó tevékenységet végzett alkohol hatása alatt. A 25 éve repülő Faiz legkevesebb két év börtönre számíthat. Ítéletet október 18-án hirdetnek, addig őrizetben marad.