Szex a repülőn, levizelt szomszéd

egy repülőgép száll fel a londoni Gatwick reptérről
Vágólapra másolva!
Megtámadott légiutas-kísérők, pornót néző utas, szeretkező szerelmes pár – csak néhány az idén jelentett botrányokból.
Vágólapra másolva!

Egyre több gondot okoznak a repülőgépeken a kifogásolható módon viselkedő utasok. Olyannyira, hogy a Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) konferenciát szervez jövő márciusra Montreálba, amelynek témája a repülők személyzetének jogai lesznek az ilyen esetekben. „Az utasok rendbontó viselkedése egyre gyakoribb” – idézi a Telegraph Tim Colehant, a genfi szervezet munkatársát. Tipikusnak nevezte például annak nőnek a magatartását, aki miután italát a légiutas-kísérőre öntötte, egész úton csúnyán kiabált a személyzettel és utastársaival.

2007 óta, amióta az ilyen adatokat rögzítik, 15 ezer esetet jelentettek az IATA-nak. „De nyilván sokkal több van, amiről nem is hallunk” – véli Colehan. Szerinte az a baj, hogy a nemzetközi jog nem követte a globális repülési ágazat fejlődését. Az említett bangkoki járaton sem büntették meg a botrányosan viselkedő utast, mert a leszállás urán a rendőrség azt állította, nincs joga a letartóztatáshoz.

Idén is sok botrányos eset történt a levegőben. Egy ittas dél-afrikai pár például Londonból Johannesburgba repült, de nem bírták kivárni a leszállást, és deréktól lefelé meztelenül szexelni kezdtek az első osztályon. Csak akkor hagyták abba, amikor a kapitány megjelent, és rendre utasította őket.

Nem bírt ösztöneivel a pár sem, amely a nyáron az amerikai Medfordból Las Vegasba repült az Allegiant járatán. A nő szájával elégítette ki a férfit a többi utas előtt, és csak egy időre hagyták abba, amikor a légiutas-kísérő erre kérte őket. Fejenként 250 dollár bírságot kaptak.

Az utasok gyakran vetkőznek ki magukból az alkohol miatt. Egy orosz nő a Los Angeles-London járaton folyékony szappant ivott, amikor nem adtak neki italt, és megpróbálta megharapni a légiutas-kísérőt. Egy másik repülőn egy férfi bort csent el a tolókocsiról, és bezárta magát a vécébe, hogy megigya. Egy ilyen botrányos esetről itt nézhet videót.

Részeg volt az a férfi is, aki Johannesburgból Londonba utazott, és pornót akart nézni a laptopján. Amikor felszólították, hogy hagyja abba, nekiesett a személyzetnek, végül meg kellett bilincselni. Később három év börtönre ítélték.

Meglepődött az az idős nő, aki Hawaii-ba repülve épp egy filmet nézett, amikor egy férfi felállt a székéről, és levizelte őt. A 28 éves férfit három hétre zárták el tettéért, a nő pedig azt mondta, tönkrement az egész vakációja. Nem beszélve a ruhájáról.