Ezer napja úton az Origo szerzői

Bringás nászutasok, kerépár, bicikli, nászút, utazás
Vágólapra másolva!
A bringás pár eddig fejenként napi 2735 forintot költött, most Új-Zélandon jár.
Vágólapra másolva!

Zárug Zita és Harkányi Árpád 2011 júniusában indultak el világkörüli útjukra fekvőkerékpárokon, miután összeházasodtak. A rendhagyó nászúton részt vevő pár jelenleg Új-Zélandon tartózkodik, és útjukról rendszeresen beszámolnak az Origo Indulási Oldalán is. Legutóbb akkor adtak interjút lapunknak, amikor több mint 22 ezer letekert kilométerrel a hátuk mögött Ausztráliában jártak.

Forrás: Harkányi Árpád

„Ma ezredik napja, hogy elindultunk Budapestről. Mivel rengetegszer megkaptuk a kérdést, hogy kinek van erre ideje és pénze, ezért a kezdetektől fogva fillérre pontos táblázatot vezetünk a költségeinkről, amely az 1000. sorhoz ért, ezért most publikáljuk. A számokból kiderül, hogy havonta 82 ezer forintot költünk fejenként, ami napi 2735 forintnak felel meg. Egy autó árát spóroltuk össze indulás előtt, de az autó helyett a világot választottuk" – nyilatkozta Árpád, aki szerint a világ felfedezése elsősorban elhatározás kérdése.

Zita és Árpád kalandjait az Origóban megjelenő írások mellett a naponta frissülő Facebook-oldalukon, valamint blogjukon is nyomon követhetik az érdeklődők. Az alábbi térképen pedig végigkövethetik az útvonalat, valamint az útról készült beszámolókat.