Részeg volt a pilóta

A Flybe Bombardier Dash 8-as típusú gépe
Vágólapra másolva!
A Flybe járatát az utolsó pillanatban törölték, egy légiutas-kísérő hívta a rendőrséget.
Vágólapra másolva!

A Flybe légitársaság járata az angliai Newquay repülőteréről repült volna szerda reggel London Gatwikckre. Az indulás előtt néhány perccel azonban az egyik légiutas-kísérő arról értesítette a rendőrséget, hogy a pilóta vélhetően ittas. A rendőrök megállították az indulásra készülődő gépet, és lekísérték a pilótát, majd alkoholtesztnek vetették alá.

Képünk illusztráció Forrás: Flybe

A rendőrség szóvivője szerint egy 48 éves férfit őrizetbe vettek azzal a gyanúval, hogy a közúti közlekedésben megengedettnél több alkoholt fogyasztott. Nagy Britanniában ez az érték 80 milligramm 100 milliliter vérben, de a pilótáknál a felső korlát 20 milligramm. A férfit óvadék ellenében szabadon engedték december 8-ig.

Önként segítette a rendőröket

A Flybe szóvivője megerősítette, hogy az egyik pilótájuk „önként segítette" a rendőrséget a nyomozásában Newquay repülőterén. A vizsgálat lezárultáig azonban nem kívánt további nyilatkozatot tenni.

A letartóztatás miatt a járatot törölték. Az utasok több órás késéssel indulhattak csak el, volt, aki emiatt lekéste a csatlakozását is - írja a Daily Mail.