A Flippergaléria a legnépszerűbb budapesti látnivaló

flippermúzeum, flippergaléria
A múzeum belülről
Vágólapra másolva!
Az első helyen zárta a 2014-es esztendőt 230 budapesti látnivaló közül a Pbal Flippergaléria a világ vezető utazási portálja, a TripAdvisor felhasználóinak értékelése alapján. A tavaly áprilisi nyitás óta 30 értékelés érkezett a múzeumra.
Vágólapra másolva!

A múzeumot a látogatók kivétel nélkül a maximálisan adható 5 csillaggal értékelték, ami jelentősen hozzájárult az első hely megszerzéséhez – áll a múzeum közleményében, amely magát Európa legnagyobb folyamatosan működő, interaktív flipperkiállításának nevezi. Árnyalja a képet, hogy ez összesen 30 értékelést jelent, míg a többi programlehetőség jellemzően több száz értékelést kapott, a klasszikus fővárosi nevezetességek pedig több ezret.

A lista második helyén a Budapest alatti barlangok szerepelnek 259 értékeléssel (a föld alatti Budapestről korábbi beszámolónkat itt olvashatja). A harmadik a Láthatatlan Kiállítás 173 értékeléssel. A főváros egyik legismertebb nevezetessége, a Halászbástya például csak a 8. helyen szerepel 5482 értékeléssel. A teljes listát itt nézheti meg.

Értékelési szempontok

A flippermúzeum közleménye megjegyzi: „A 'ranglista' generálásánál az utazási oldal komplex, pontosan nem ismert szempontrendszert vesz figyelembe. Valószínűleg a manipulálhatóság minimalizálása érdekében az értékelések vagy az adott pontok száma önmagában nem döntő jelentőségű a végeredményt tekintve."

A múzeum belülről Forrás: Flippermúzeum

A Nyugati pályaudvar közelében található kiállítást értékelők többsége külföldi. A legtöbben európai országból írtak véleményt, de van kínai, brazil és amerikai értékelő is.

A külföldi sajtó is felfigyelt rá

A közlemény szerint a múzeum az áprilisi nyitás óta már otthont adott az egyik legrangosabb európai flipperversenynek, és olyan nemzetközi médiumok számoltak be működéséről, mint a Reuters, a BBC vagy éppen a norvég légitársaság lapja (utóbbi egy nyolcoldalas riportban).