Mit keres a nyúl a Lánchíd oroszlánjai között?

Mini Magyarország Szarvas
Vágólapra másolva!
A Szarvason található makettparkban a gyerekeknek akarnak kedveskedni a közelgő húsvéton.
Vágólapra másolva!

Különleges szórakozást ígér a gyerekeknek húsvétra és a tavaszi szünetre a Szarvasi Arborétumban található makettpark. A Mini Magyarország normál esetben is érdekes látnivaló kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ám ezeken a napokon nyuszik ugrálják körbe a mini épületeket és a gombnyomásra indítható kisvonatokat.

Nyúl a Lánchíd oroszlánjai között Forrás: Mini Magyarország

Az állandó szabadtéri interaktív kiállításon egy-két óra alatt az egész országot bebarangolhatja a család. A legújabb, Erdély nevezetes épületeit bemutató makettekkel a mai határokat is átlépte a történelmi Magyarország közepén található makettpark. A gyermekek számára könnyen befogadható méretben, a felnőttek számára pedig mindeddig ismeretlen perspektívában tárulnak fel a magyar történelem épített nevezetességei.

Erdélyi épületekkel bővült a makettpark Forrás: Mini Magyarország

A szarvasi Mini Magyarországban található az ország legnagyobb szabadtéri mini vasúti pályája is. Március elején az interaktív vasútmodellek visszatértek a téli pihenőről. A mini vasúti kocsik több száz méter hosszú sínpályán zakatolnak végig mini alagutakon és viaduktokon, az állomások nevét pedig eredeti hangon mondják be a hangszórókon.

Gombnyomásra indul a vonat Forrás: Mini Magyarország

Ha pedig mindez nem lenne elég, az ország legnagyobb arborétuma a természet tavaszi ébredésekor különösen szép látnivalókkal kecsegtet Szarvason. A világ különböző pontjairól mintegy 1600 fa- és cserjefaj található itt, és az arborétum lakója néhány elképesztő rikoltozásra képes páva is.

Pávakakas teljes pompjában Forrás: Kecskés Barbara - Origo

Szarvas azonban nemcsak emiatt lehet érdekes úti cél néhány napra. Gyönyörű kastélyokat talál ott a látogató, remek bringatúrákat lehet szervezni, és a Holt-Körös is jó hely a kikapcsolódásra. Korábbi beszámolónkat itt olvashatja róla.

A Dunából akár inni is lehet Forrás: Mini Magyarország
Kis pihenő a Parlamentnél Forrás: Mini Magyarország
Majd irány az Opera Forrás: Mini Magyarország