Már megint a részeg brit utasok okoztak botrányt

Thomson Airways Boeing 787 Dreamliner
Vágólapra másolva!
Ezúttal a Thomson Airways gépe hajtott végre kényszerleszállást két férfi agresszív viselkedése miatt.
Vágólapra másolva!

Egyre több hír érkezik olyan brit légi utasokról, akik botrányos viselkedésükkel veszélyeztetik a repülés biztonságát. A hétvégén két részeg angol férfi miatt kellett megszakítani a Thomson Airways Boeing 787-8 gépének útját, amely Londonból a mexikói üdülővárosba, Cancúnba szállított nyaralókat.

Botrány a fedélzeten

Jamie Richardson és Daniel Taylor eleve részegen szálltak fel a repülőre, aztán még több alkoholt követeltek a légiutas-kísérőktől. Nemcsak őket zaklatták, hanem az utastársaikat is. Taylor például úgy dobta oda a pénztárcáját a tőle pár ülésre lévő társának, hogy közben fejen talált valakit. Richardson később a légiutas-kísérőhöz vágta a vásárolt mogyorót és egy egyfontos érmét.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Paul Nelhams

Volt olyan jelenet is, hogy Taylor a személyzet egyik tagjának a lábára állt, folyamatosan káromkodtak és szitkozódtak, végül azt kiabálták, hogy „drogdílerek vagyunk". Amikor Taylor megtagadta a személyzettől az utolsó írásos figyelmeztetés átvételét, a pilóta úgy döntött, hogy hét és fél órás repülés után megszakítja az utat Bermudán.

A Thomson Airways gépének útvonala Forrás: Flightaware

A repülőtéren már rendőrök várták a 278 utast szállító gépet, a két férfit pedig elvezették. Ők azzal védekeztek, hogy altatót vettek be, ami az alkoholfogyasztással együtt irracionális magatartáshoz vezetett. Ez azonban nem hatotta meg a bíróságot, amely fejenként háromezer dollárra (842 ezer forint) büntette a két férfit, amiért fenyegető magatartást tanúsítottak – számol be a Royal Gazette. Egyelőre azonban összesen csak 700 dollárjuk van, és akár négy hónapra is elzárhatják őket – írja a Daily Mail.

Van, ahol már betiltották az alkoholt

Az italfogyasztás komoly problémát jelent a Nagy-Britanniából induló és oda érkező járatokon. Legutóbb a Ryanair jelentette be, hogy betiltotta az alkohol felvitelét a Glasgow-Ibiza útvonalon, amelyet a részeg fiatalok gyakori botrányai miatt bulijáratnak is nevezetek. Nemrég a British Airways járatán okozott megbotránkozást egy részeg brit nő azzal, hogy levetkőzött és maszturbált.

Egy felmérés szerint hét brit utazóból egy bevallotta, hogy a nyaralási célpontjára repülve már a fedélzeten lerészegedett. Felük ráadásul már a repülőtéren elkezdte a piálást. Arra a kérdésre, hogy miért ittak, 39 százalékuk azt válaszolta, hogy nyaralóhangulatba akartak kerülni. 28 százalékuk azzal magyarázta tettét, hogy oldani akarta a repülés miatti szorongását, míg 20 százalékuk csak el akarta csapni az időt.