Kamerát lopott egy utastól a Ryanair légiutas-kísérője

Ryanair fedélzet belső
Vágólapra másolva!
Az eBayen akarta eladni, de lebukott, az áldozat ugyanis felismerte a saját fényképezőgépét.
Vágólapra másolva!

Az áldozat buktatta le azt a légiutas-kísérőt, aki a Ryanair járatán eltulajdonította az ott felejtett fényképezőgépét. A 23 éves Aaron Galloway egy háromnapos városlátogatásra érkezett Londonból Prágába, ám csak a repülőtéren vette észre, hogy nincs nála a kamerája. A földi kiszolgáló személyzethez fordult, akik felhívták a légiutas-kísérőket, ám azok azt mondták nem találtak semmit a fedélzeten.

Mint később kiderült, egyikük hazudott. A 34 éves Miguel Andrade Viseu ugyanis eltulajdonította az ülésen felejtett Nikon fényképezőt, amely körülbelül 200 ezer forintot ér.

Az eBayen talált rá

Miután hazament Prágából, az utas felment az online kereskedéssel foglalkozó eBay oldalára, hogy pótolja elveszett gépét. Meglepetésére azonban megtalálta a sajátját, amint épp árulja valaki. Még 33 perc volt hátra a licitálásból, amikor az általános iskolai tanár kapcsolatba lépett az eladóval.

Ilyen gépet lopott el az alkalmazott Forrás: Origo

Galloway elég határozott üzenetet küldött a feltételezett tolvajnak. Azt írta, a gyártási szám alapján beazonosítható a kamera, és az eladónak két választása van: vagy visszaadja neki a fényképezőgépet 50 fontért (21 000 forint) a Szansted reptéren, vagy feljelenti őt, és akkor búcsút mondhat a munkájának is.

Menteni akarta a menthetőt

A portugál Viseu azonnal beleegyezett a kamera visszaadásába, csak hogy elkerülje az elbocsátást. Azzal védekezett Gallowaynál, hogy van egy hároméves kislánya, ezért tartotta meg a gépet. Még az 50 fontról is lemondott.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Ben Salter

Miután azonban az áldozat megnézte Viseu eBay-profilját, felfedezte, hogy az elmúlt hónapokban összesen 118 dolgot adott el az internetes platformon. Ezután tett feljelentést, a rendőrség pedig azonnal házkutatást tartott Viseu stanstedi lakásán. Ott megtalálták a kamerát, valamint egy Kindle e-olvasót is, amelyet szintén ellophatott.

A Ryanair légiutas-kísérője beismerte tettét, amiért bírságra és 100 óra közmunkára ítélték. A légitársaság azonnal elbocsátotta állásából – írja a Mirror.