Dubajnak nem elég egy sípálya

Dubaj Meydan One sípálya
Vágólapra másolva!
Most megépítik a világ leghosszabb fedett pályáját.
Vágólapra másolva!

A szédületes tempóban fejlődő Dubaj már eddig is számos világrekorddal rendelkezett: itt van például a világ legmagasabb épülete, a Burdzs Kalifa (itt nézhet le róla egy interaktív fotó segítségével), a legnagyobb ember építette sziget, a Dzsumeira Pálma és a legnagyobb bevásárlóközpont, a Dubai Mall. Most újabbra készül, hiszen itt építik meg a világ leghosszabb fedett sípályáját.

Még több világrekord

Az 1200 méteres sípálya a Meydan One projekt része, amelyet Dubaj uralkodója és miniszterelnöke, Mohammed bin Rásid Ál Maktúm sejk jelentett be a napokban. A 3,67 millió négyzetméteren elterülő fejlesztés részeként felhúznak többek között egy 711 méteres tornyot is,

amely a világ legmagasabb lakóépülete lesz,

egy bevásárlóközpontot, egy négykilométeres csatornát egy 100 férőhelyes kikötővel, valamint egy 420 méter átmérőjű szökőkutat, amely szintén a legnagyobb lesz a világon. A projektet 2020-ra tervezik befejezni – írja a Telegraph.

Dubajnak már most is van sípályája, a Ski Dubai, amely az első fedett központ volt a Közel-Keleten (itt írtunk róla bővebben). Az öt pályával rendelkezik, közülük a leghosszabb 400 méter.

A leghosszabb fedett pálya a világon jelenleg Németországban található:

a bottropi Alpincenteré 640 méter hosszú.