Fürdőbe akarják csábítani a romkocsmák közönségét

Rudas fürdő
Vágólapra másolva!
A fiatalokra céloz a Rudas, ahová akár péntek és szombat éjszaka is el lehet ugrani.
Vágólapra másolva!

A magyar főváros számos nevezetessége mellett Európában egyedülálló fürdőkultúrájáról ismert. Míg a fürdők korábban elsősorban az idősebb turisták és magyar nyugdíjasok körében voltak népszerűek,

a nagyszabású fürdőrekonstrukciós program jelentősen átalakította a főváros fürdőéletét

– áll a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közleményében.

Városi wellness

Az egy évvel ezelőtt lezárult rekonstrukció és a wellness részleg kialakítása óta például mintegy 50 százalékkal többen keresték fel a Rudast. A fürdő, amely továbbra is számos terápiával várja a gyógyulni vágyókat, a városi wellness élet központjává vált, ahova örömmel érkeznek a feltöltődésre, pihenésre vágyó turisták és a fárasztó munkanapokhoz erőt gyűjteni vagy felfrissülni vágyó budapesti fiatalok is.

Kocsma helyett fürdő Forrás: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A különböző vidéki wellness hotelek ma már a belföldi turizmus bástyáinak tekinthetők. Egy wellness hétvége eltöltése azonban előzetes tervezést igényel, és kevesen vannak, akik az év során több alkalommal is élhetnek ilyen lehetőséggel. A fővárosiak viszont az otthonuk közelében, akár hétköznap is igénybe vehetik azokat a kezeléseket, feltöltődési lehetőségeket, amelyeket a wellness hotelek kínálnak.

Alternatívát kínálnak

A Rudasban például már most is népszerű az egész évben nyitva tartó panorámamedence, amelyből páratlan kilátás nyílik a városra, vagy

a pénteki és szombati éjszakai fürdőzési lehetőség,

amely különleges alternatívát nyújt a megszokott romkocsmás hétvégi estékkel szemben. Erre hívták fel a figyelmet a Gozsdu udvarban, ahol két napon át délután 4 és este 8 óra között modellek fürödtek egy olyan háttér előtt, amely a Rudas fürdőből is látható panorámát idézi.

Forrás: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A Rudas fürdő honlapján található árlista szerint egy termál-uszoda-wellness jegy hétköznap 4500 forintba kerül, hétvégén pedig 5500 forintba. A termál-uszoda kombinált jegy 3800, illetve 4100 forint, az uszoda-wellness pedig 2900, illetve 3900 forint hétköznap és hétvégén. A közleményben említett éjszakai belépőjegy, amely pénteken és szombaton 22 órától hajnal 4-ig érvényes, 4400 forintba kerül.

Forrás: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

Szavazzon!

Ön szerint melyik a jobb program péntek és szombat éjjel?