Korfura is repül a Ryanair

hidroplán
Hamarosan vízi repülővel is érkezhetünk a gyönyörű Korfu szigetére
Vágólapra másolva!
Még egy járattal bővült a nyári menetrend Budapestről.
Vágólapra másolva!

Noha épp két hete tette közzé jövő nyári menetrendjét a Ryanair, máris újabb útvonalat jelentett be. Április 28-tól a görögországi Korfu szigetére is repül majd az ír fapados légitársaság heti egy járattal.

Akció, amit még nem lehet foglalni

Az új járat megünneplésére a Ryanair 19,99 eurós jegyeket tett elérhetővé Budapestről Korfura, amelyeket csütörtök éjfélig lehet megvenni. Az átszámítva 6300 forintos egyirányú jegyek olcsónak számítanak,

hátrányuk, hogy október-novemberi utazásra lehet azokat megvenni.

Megnéztük: a bejelentés ellenére Korfu még nincs benne a Ryanair jegyfoglalási rendszerében.

Korfu, a zöld sziget Forrás: Flickr/Michael Gleave

Korfu (görögül Kérkira) a Jón-szigetek egyik tagja, a csoport szigetei közül a második legnagyobb területű. A 20. század elejéig a szigetet legfőképpen európai uralkodók, illetve az európai elit látogatta,mára a tömegturizmus helyszíne. Partjai gyönyörűen tagoltak,

a felszíne sokkal zöldebb, mint más szigeteken,

és sok látnivaló is van, főleg északon. Át lehet menni komppal Albániába is.

Járatok jönnek és mennek

Két hete két új útvonalat jelentett be Budapestről a Ryanair 2016-os nyári menetrendjében, amelyeket ráadásul versenytársa, a Wizz Air is repül. Mindkettő népszerű tengerparti célpontnak számít:

az egyik Málta, a másik a Spanyolország déli tengerpartján fekvő andalúz város, Malaga.

Az ír fapados légitársaság új útvonalként jelentette be a jövő nyári menetrendben Koppenhágát is, a dán fővárosba azonban már október végétől lehet repülni.

Csak nemrég jelentették be a nyári menetrendet Forrás: Polesz Ábel

Megszűnik viszont két útvonal: a finnországi Tamperébe október 23-án megy az utolsó járat, az izraeli Eilat közelében lévő Ovda repülőterére – amelyet épp idén novembertől indít be a Ryanair – 2016. március 26-án. Ezek további sorsáról a társaság nem közölt információt.