Őrült kaland az Eiffel-torony tetején

Eiffel-torony mászás
Vágólapra másolva!
Sikerült kicselezniük a biztonsági őröket, az éjszakát fent töltötték.
Vágólapra másolva!

James Kingston barátjával igen kalandos módját választotta a párizsi városnézésnek. A 24 éves angol fiatal ugyanis szeret magas épületeken sétálni, és régi álma volt felmászni az Eiffel-torony tetejére. Az antennája nélkül 300 méter magas tornyot azonban, amelyet az 1889. évi világkiállításra építettek, igen komolyan védik a biztonsági őrök.

Jött a B terv

Az eredeti tervük az volt, hogy jegyet vesznek a második kilátószintig, és onnan másznak ki a lépcsők egyikén.

A terv azonban meghiúsult, mert túl sokan voltak.

Ezért úgy döntöttek, hogy az alaptól fogják megmászni az építményt.

A párizsi Eiffel-torony Forrás: Flickr/ longfellowelizabeth

Hajnal 1 órakor kezdtek el mászni, és épp hogy sikerült elkerülniük a felfegyverzett járőröket és a kamerákat. Kingston beszámolója szerint az első 20 méter volt a legkockázatosabb rész. Amikor felértek a tetejére, az fényárban úszott.

Hajsza az éjszakában

Kingston ekkor elkövetett egy hibát: kíváncsiságból benyitott egy ajtón, és felfedezték őket. Ekkor megkezdődött a hajsza utánuk. Ők lejjebb másztak, és elbújtak a szerkezeten lévő üregekben. Az őrök mindent kivilágítottak, és órákon át keresték őket, de egy idő után feladták.

Megvárták a napfelkeltét, és látványos felvételeket készítettek a torony tetején (a videón ez 4 percnél kezdődik), amíg a munkások és a turisták nem kezdetek el feljönni a lifteken. 9 óra körül megint észrevették őket, és ekkor lejöttek a biztonsági őrökhöz. Megbilincselték őket, és elvitték a rendőrségre, ahol hat órán át hallgatták ki a rendbontókat.

Végül elengedték a fiatalokat vádemelés nélkül,

de Kingstonnak meg kellett ígérnie, hogy három évig nem fog ismét felmászni az Eiffel-toronyra.

Szavazzon!

Ön mit gondol a mászásról?